NRK: Nytt tilbud skal berolige kommende mødre (25.3.2020)

– Måten vi forholder oss til gravide, har forandret seg nesten over natta, sier kommunejordmor.

Les hele artikkel HER

Kan få jordmor inn i stua

Jordmødre kan nemlig tilby sine gravide videokonsultasjoner. Dermed kan gravide invitere dem digitalt inn i stua.

– Det er et tiltak Jordmorforbundet har samarbeidet med myndighetene for å få på plass. Det gjør at flere gravide kan være hjemme og likevel få oppfølging på en trygg og sikker måte, sier Hanne Charlotte Schjelderup, leder i Jordmorforbundet.

Hun oppfordrer nå alle landets kommuner til å kjøpe inn det utstyret som mangler for å komme i gang med videokonsultasjonene.

– Utstyret må raskt på plass for å hindre smittespredning, og for å få et godt tilbud til de gravide som er i karantene eller isolasjon i en pandemisituasjon, sier hun.

NY ARBEIDSHVERDAG: Kommunejordmor Linn Holberg har fått en ny arbeidshverdag under koronapandemien. Her i videokonsultasjon med med en pasient fra kjøkkenbordet i Trøndelag.
Foto: Privat

Jordmorforbundet – Tilbud om tjenestestøtte til Jordmødre (26.3.2020)

Jordmorforbundet samarbeider med RBUP og Landsforeningen 1001 og støtter nytt tilbud om tjenestestøtte til jordmødre for å bidra til at gravide og barselkvinner får det best mulig i denne spesielle tiden. Jordmødre kan ta kontakt med psykolog Gro Vatne Brean: gro.vatne.brean@r-bup.no

Om Jordmoren.no

Sykepleier, jordmor, landbrukets HMS og mastergrad innen landbruk og graviditet. Har jobbet innen psykiatri, gynekologi, observasjonspost til gravide, barsel og mest på fødeavdelinger. Fra jordmorstyrt fødestue til kvinneklinikker. Fra Finland, men jobbet også i Sveits, Sverige og siden 1999 i Norge rundt. Nå som kommunejordmor og i regional jordmorberedskap. Tidligere melkebonde og fortsatt like glad i landbruk som å være jordmor. kontakt@jordmoren.no
Dette innlegget ble publisert i Gravid - koronavirus, Hjem, Koronavirus og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.