NAV – Er du gravid og i arbeid, og i risikogruppen grunnet korona? (sjekket 30.11.20)

Svangerskapspenger i NAV

«»Er du gravid, tar du kontakt med lege eller jordmor (etter retningslinjene for kontakt gitt av helsemyndighetene) som gjør en vurdering av om smittefaren er en risiko for fosteret. Da kan du ha rett på svangerskapspenger, les mer om hvordan du søker på våre nettsider.»»

(Ser at jordmødre melder om godkjente svangerskapspenger-søknader hos gravide som kan være i smitterisiko på grunn av arbeid. Behandlingstid er også kortere enn 4 uker 30.12.2020)

Se innlegget mitt: Sykemelding eller svangerskapspenger i graviditet?

Les også:

Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI): Anbefalinger om koronasmitte og gravide i arbeid (14.4.2020)

Jordmødre krever bedre beskyttelse av gravide i jobb: – Dagens regler går ikke langt nok (20.8.2020)

Direktoratet snur – anbefaler at gravide helsearbeidere skjermes (26.3.2020)

Om Jordmoren.no

Sykepleier, jordmor, landbrukets HMS og mastergrad innen landbruk og graviditet. Har jobbet innen psykiatri, gynekologi, observasjonspost til gravide, barsel og mest på fødeavdelinger. Fra jordmorstyrt fødestue til kvinneklinikker. Fra Finland, men jobbet også i Sveits, Sverige og siden 1999 i Norge rundt. Nå som kommunejordmor og i regional jordmorberedskap. Tidligere melkebonde og fortsatt like glad i landbruk som å være jordmor. kontakt@jordmoren.no
Dette innlegget ble publisert i Gravid - koronavirus, Hjem, Koronavirus og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.