Nå er løsningen på plass og jordmødre får refusjon for videokonsultasjoner – Jordmorforbundet (23.3.)

Helsepersonell som må behandle pasienter via nettmøte på grunn av smitteverntiltakene, skal nå få refusjon fra staten.

– Fysioterapeuter, jordmødre, kiropraktorer og andre som jobber for kommunen vil få takster for videokonsultasjoner. Dette har det blitt jobbet med i rekordfart, sier helseminister Bent Høie (H) til NRK.

Takstene er identisk med det legene har fått og trer i kraft mandag 23. Mars. I forbindelse med utbrudd av SARS-CoV-2-viruset kan takstene 1a, 1b og 1c benyttes ved telefonkonsultasjoner og ved videokonsultasjoner av jordmor fram til 01.09.20. HELFO kommer med mer informasjon når dette offentligjøres 23.03.20.

Jordmorforbundet – Link til artikkel «Jordmødre får utvidet takst for telefon- og videokonsultasjon»

Om Jordmoren.no

Sykepleier, jordmor, landbrukets HMS og mastergrad innen landbruk og graviditet. Har jobbet innen psykiatri, gynekologi, observasjonspost til gravide, barsel og mest på fødeavdelinger. Fra jordmorstyrt fødestue til kvinneklinikker. Fra Finland, men jobbet også i Sveits, Sverige og siden 1999 i Norge rundt. Nå som kommunejordmor og i regional jordmorberedskap. Tidligere melkebonde og fortsatt like glad i landbruk som å være jordmor. kontakt@jordmoren.no
Dette innlegget ble publisert i Allment - koronavirus, Gravid - koronavirus, Hjem, Koronavirus og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.